Кубинці на референдумі підтримали легалізацію одностатевих шлюбів

Кубинці на референдумі підтримали легалізацію одностатевих шлюбів

Укрінформ
Мешканці Куби переважною більшістю схвалили новий сімейний кодекс, які передбачає легалізацію одностатевих шлюбів, а також підвищення прав жінок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Понад 3,9 мільйона виборців (66,9%) проголосували за ратифікацію кодексу, тоді як 1,95 мільйона, або 33%, висловилися проти ратифікації, заявила очільниця національної виборчої комісії Куби Аліна Балсейро Гутьєррес в ефірі державного телебачення.

100-сторінковий сімейний кодекс легалізує одностатеві шлюби та цивільні союзи, дозволяє одностатевим парам усиновлювати дітей і сприяє рівному розподілу домашніх прав і обов’язків між чоловіком та жінкою.

Читайте також: Куба провела референдум про легалізацію одностатевих шлюбів

Попередні результати виборчої комісії показали, що 74% з 8,4 мільйона кубинців, які мають право голосу, взяли участь у недільному референдумі.

Як повідомляв Укрінформ, новий проєкт сімейного кодексу на Кубі був висунутий у липні цього року на заміну документа, який діяв у країні 47 років. Влада Куби збиралася внести норму, що дозволяє одностатеві шлюби, до конституції, ухваленої у 2019 році. Але від цієї ініціативи відмовилися через опір з боку представників церкви та консервативних верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-