Штати ініціюють резолюцію РБ ООН, щоб засудити псевдореферендуми рф в Україні

Штати ініціюють резолюцію РБ ООН, щоб засудити псевдореферендуми рф в Україні

Укрінформ
Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд анонсувала внесення на розгляд Радбезу ООН проєкту резолюції, яка засуджуватиме фіктивні референдуми, організовані російськими окупантами на території України.

Очікується, що документ офіційно буде представлений впродовж ближчих днів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Боротьба України – це не лише битва за виживання, але й боротьба за демократію й ті принципи, які ми всі цінуємо. Саме тому ми представимо резолюцію, яка засуджує ці фіктивні референдуми, закликає країни-члени не визнавати будь-які зміни статусу України та зобов’язує рф вивести її війська з України», - заявила представниця США під час засідання Ради Безпеки ООН у вівторок.

Читайте також: ООН не визнає псевдореферендуми справжнім проявом волі українців

Вона підкреслила, якщо не реагувати на російські псевдореферендуми, це відкриє скриньку Пандори, яку потім неможливо буде закрити. У цьому зв’язку вона звернулася до інших членів Організації приєднатися до ініціативи, щоби підтвердити відданість Статуту ООН й розв’язанню цього виклику.

Проєкт резолюції, розроблений США й Албанією, скоріше за все, буде заблокований в Раді Безпеки ООН російською стороною. Але в такому разі, як заявила постпред США, це питання буде передано Генасамблеї ООН.

«Якщо рф вирішить захистити себе від відповідальності тут, у Раді, то ми звернемося до Генеральної Асамблеї ООН, щоби надіслати однозначний сигнал москві. Світ повинен об’єднатися і захистити Статут ООН», - наголосила Лінда Томас-Грінфілд.

Читайте також: Зеленський в ООН: росія зневажає статут ООН та порушує будь-які правила цього світу

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок відбулося відкрите засідання Ради Безпеки ООН щодо обговорення ситуації, пов’язаної з проведенням рф фіктивних «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України. Засідання ініційоване США й Албанією після офіційного звернення України до голови Радбезу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-