Кулеба закликав країни, які пропонують посередництво з рф, припинити гру і підтримати Україну

Кулеба закликав країни, які пропонують посередництво з рф, припинити гру і підтримати Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі країни, які наполягають на переговорах і пропонують посередництво з росією, зняти маску та підтримати Україну в боротьбі.

Про це він заявив на спільному з французькою колегою Катрін Колонною брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу скористатися нагодою і звернутися до всіх країн, які останнім часом з різних куточків світу наполягали на необхідності переговорів, пропонували свої послуги в посередництві між росією та Україною. росія не хоче жодних переговорів. Припиніть грати в цю гру. Займіться тим, що зараз потрібно найбільше: підтримайте Україну в цій боротьбі, а не уникайте цієї підтримки, прикриваючись маскою переговорника», - зазначив Кулеба.

Міністр додав, що час переговорів, на жаль, не настав виключно через позицію російської федерації.

Читайте також: Кулеба про псевдореферендуми: Чим м’якшою буде реакція світу, тим більшими будуть «апетити» росії

«Тут я хочу скористатися нагодою, щоб згадати слова президента Макрона до Генеральної Асамблеї ООН стосовно так званих нейтральних країн, які думають, що можуть відсидітися. Ні, на жаль, відсидітися для вас не вдасться. Потрібно займати позицію – позицію справедливості, позицію міжнародного права і позицію захисту безпеки і миру в усьому світі», - сказав глава МЗС.

Крім того, очільник української дипломатії подякував уряду Франції і зокрема Катрін Колонні за принципову і щиру підтримку нашої країни з усіх ключових питань порядку денного.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Франції Картін Колонна у вівторок, 27 вересня, перебуває з візитом у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-