путін 30 вересня може оголосити про «приєднання» до рф захоплених регіонів України – розвідка Британії

путін 30 вересня може оголосити про «приєднання» до рф захоплених регіонів України – розвідка Британії

Укрінформ
У п’ятницю, 30 вересня, президент рф володимир путін може оголосити про приєднання окупованих українських територій, але це не дасть бажаного ефекту в самій росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твітері.

«У п'ятницю, 30 вересня, заплановано звернення президента путіна до обох палат російського парламенту. Існує реальна ймовірність того, що путін використає своє звернення, щоб офіційно оголосити про приєднання окупованих регіонів України до рф. Референдуми, які зараз тривають на цих територіях, планується завершити 27 вересня», - заявили у відомстві.

Зазначається, що російські лідери сподіваються, що будь-яке оголошення про «приєднання» цих регіонів буде сприйматися як виправдання «спеціальної військової операції» та консолідуватиме патріотичну підтримку конфлікту в самій росії.

«Такі прагнення, ймовірно, буде підірвано зростаючою внутрішньою обізнаністю про нещодавні невдачі росії на полі бою та значним занепокоєнням з приводу часткової мобілізації, оголошеної минулого тижня», - заявили в Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня російські загарбники розпочали на тимчасово захоплених територіях України псевдореферендум "про приєднання до росії". "Опитування" у присутності озброєних людей триває кілька днів, до мешканців Донеччини, Луганщини, Херсонщини і Запоріжжя приходять додому, вимагаючи "висловити свою думку". Проте відсоток тих, хто взяв участь у псевдореферендумі, залишається дуже низьким.

Читайте також: США анонсували кроки у відповідь на російські псевдореферендуми

Лідери західних країн уже заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-