Шмигаль обговорив із прем’єркою Нової Зеландії притягнення керівництва рф до відповідальності

Шмигаль обговорив із прем’єркою Нової Зеландії притягнення керівництва рф до відповідальності

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Нью-Йорк (США) провів зустріч із прем’єр-міністром Нової Зеландії Джасіндою Ардерн.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на Урядовий портал, сторони торкнулися питань надання Україні військової допомоги та продовження санкційного тиску на росію.

«Україна запропонувала створити спеціальний міжнародний трибунал, який би притягнув до відповідальності вище російське керівництво за вчинення всіх цих злочинів та вбивств. Це стане ефективним механізмом у доповнення для Міжнародного кримінального суду. Спеціальний трибунал може далі працювати на постійній основі, аби кожен потенційний агресор знав, що є інструмент, який змусить їх відповісти за неспровоковану війну, катування людей та знищення цивільної інфраструктури», - сказав Шмигаль.

Він розповів колезі про ядерний шантаж росією на Запорізькій АЕС, про численні воєнні злочини та звірства росії, які були виявлені на деокупованих територіях України.

Читайте також: Костін зустрівся з сенаторами США - говорили про правові механізми протидії агресіїkmu.gov.ua рф

Шмигаль наголосив, що наша країна шукає можливості, аби якнайшвидше закінчити цю війну, але водночас має битися й боротися за свою свободу й демократію. Він подякував Новій Зеландії за всебічну підтримку нашої країни в цій боротьбі та запросив Джасінду Ардерн відвідати Україну.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на заході високого рівня UN Global Compact щодо післявоєнної відбудови, що відбувся в Нью-Йорку за участю Президента Польщі Анджея Дуди, заявив про те, Україна хоче залучити до проєктів відбудови України компанії, інвестиції та технології з усього світу.

Читайте також: Шмигаль про ядерний тероризм рф: Це загроза планетарного масштабу

21 вересня Шмигаль та Президент Франції Еммануель Макрон відкрили захід щодо безпеки цивільних ядерних об’єктів у ситуації збройного конфлікту, який відбувся на полях 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Тоді глава уряду зазначив, що ядерний тероризм — це не проблема України, це загроза планетарного масштабу. Досі людство не зіштовхувалося ні з чим подібним.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-