Стефанчук назвав три основні складники перемоги України

Стефанчук назвав три основні складники перемоги України

Фото
Укрінформ
Перемога України включає в себе три основні складники: виграш на полі бою, вирок для росії у міжнародних судах і відбудова України.

На цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив під час виступу на ІХ Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли я спілкуюся зі спікерами західних парламентів, вони задають два питання: чим вам допомогти? А друге – що ви вкладаєте в поняття "перемога"? Я говорю, що для мене перемога складається із трьох складових: перемога на фронті, визнання російської федерації агресором у міжнародних інституціях і отримання справедливого вироку, і третє – це відбудова України. Це компенсації Україні за ті страждання, які вона понесла», - сказав Стефанчук.

Він також зазначив, що для цього дуже важливо саме для місцевого самоврядування обговорити і зробити путівну карту, як в державі буде відбуватися саме третя складова перемоги – відновлення України.

«На законодавчому рівні маємо закріпити методику відшкодування завданих збитків; закріпити пріоритизацію бюджетного фінансування у частині відновлення; визначити питання співпраці між регіонами України й інших країн, тому що багато європейських країн уже зараз виявили бажання підтримувати окремі міста України. І напрацьовувати ці документи ми маємо спільно з органами місцевого самоврядування. І я всім говорю, що після нашої перемоги ми мусимо показати історію успіху України», - додав голова Верховної Ради.

Читайте також: Стефанчук відповів на заяви та погрози путіна: Український народ не злякати й не зламати

У Львові 22 вересня відбувається ІХ Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, на який зібралися очільники міст та керівники громад.

Форум місцевого самоврядування у Львові / Фото: Альони Ніколаєвич. Укрінформ

В програмі цьогорічного форуму передбачені панельні дискусії про фінансування та економічний розвиток громад, роль агломерацій в умовах війни і повоєнної відбудови. Тема №1 - енергетична безпека України. Відтак представники влади та профільні експерти шукатимуть ефективні механізми, як підготуватися до всіх можливих сценаріїв опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-