Шмигаль зустрівся з Мішелем – говорили про гарантії безпеки і фінансову підтримку

Шмигаль зустрівся з Мішелем – говорили про гарантії безпеки і фінансову підтримку

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив актуальні питання двостороннього співробітництва з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем під час робочого візиту в Нью-Йорк.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, Шмигаль подякував Євросоюзу за організацію важливих заходів на полях 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Негативні наслідки розв’язаної росією війни в Україні відчув увесь світ. Саме тому він має об’єднатися, аби зупинити агресію росії та примусити її покинути територію України», — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр акцентував на важливості пошуку дієвих гарантій безпеки для нашої держави після завершення війни, аби відбити бажання росії розв’язувати чергові криваві бойові дії. Зокрема, він повідомив, що робоча група Єрмака-Расмуссена вже напрацювала й представила рекомендації щодо таких гарантій безпеки для України.

Під час зустрічі глава уряду висловив вдячність ЄС за підтримку виділення наступного траншу макрофінансової допомоги в розмірі 5 млрд євро. За його словами, фінансова підтримка Євросоюзу разом зі США та МВФ допомагає Україні втримувати макроекономічну стабільність та виконувати свої зобов’язання перед людьми.

Прем’єр-міністр також наголосив на вірності України своїм зобов’язанням як надійного транзитера зерна.

Читайте також: «Зернові коридори» дозволили експортувати понад 10 мільйонів тонн продовольства - Мішель

«Ви мали можливість у травні відвідати порти Одеси й ознайомитися з суднами із зерном, які чекали відправки. Сьогодні завдяки спільним зусиллям ці судна вже доставляють зерно в країни Азії, Африки та Європи», — зауважив Шмигаль і наголосив, що слід продовжити роботу «зернових коридорів» для підтримання продовольчої безпеки у світі.

Як повідомлялося, 20 вересня в Нью-Йорку стартувала 77-ма сесія Генасамблеї ООН.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-