США коригують військову допомогу Україні в залежності від потреб на полі бою – Брінк

США коригують військову допомогу Україні в залежності від потреб на полі бою – Брінк

Укрінформ
Сполучені Штати уважно стежать за контрнаступом українських Збройних сил і коригують військові поставки в залежності від потреб на полі бою.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк «Європейській правді», передає Укрінформ.

«Я не буду вдаватися у військову дискусію про те, чим саме краще підтримувати Україну у тих боях, що точаться зараз. Але я можу сказати, що постачання змінюються за потребою на полі бою. Наразі ми уважно відстежуємо, і ми в захваті від того, як Україна діє на полі бою, як вона проводить контрнаступ», - сказала Брінк, коментуючи публічний запит України на постачання далекобійних озброєнь.

Читайте також: Українські організації Берліна просять німецький уряд надати ЗСУ танки

Посол США зауважила, що питання конкретних військових поставок є темою щоденних обговорень військових обох країн. Водночас вона нагадала, що Сполучені Штати від початку війни забезпечують Україну тим, що їй потрібно на полі бою.

«Це змінюється з часом, як ви бачите. Ми надаємо різні типи військових спроможностей, і це відбувається через зміни на полі битви», - зазначила Брінк.

За її словами, США не розраховують, що війна з росією завершиться скоро.

Читайте також: Глава МЗС Литви закликав дати Україні більше зброї: Танки говорять голосніше, ніж слова

«Але нас надихає те, що ми бачимо, як ви на полі бою повертаєте значні території. Нам, звісно, треба обережно це оцінювати, ми це робимо, і весь світ уважно за цим стежить. Але я справді пишаюся підтримкою, яку надали США та інші союзники і партнери, щоб це відбулося», - зазначила посол.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва 8 вересня оголосив про нову масштабну військову допомогу на суму понад 2 мільярди доларів для України та інших європейських країн, яким загрожує росія.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-