Посли G7 нагадали про важливість судової та антикорупційної реформ і під час війни

Посли G7 нагадали про важливість судової та антикорупційної реформ і під час війни

Укрінформ
Посли країн “Групи семи” обговорили з представниками громадянського суспільства України та експертами реформу судової системи та антикорупційну програму в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це посли G7 повідомили у Твіттері.

“Посли G7 були раді зустрітися з експертами та представниками громадянського суспільства, щоб обговорити поточні виклики в українській реформі юстиції та антикорупційній програмі в умовах воєнного стану. Посли привітали рішучість України продовжувати реформи під час війни”, - йдеться в дописі.

Дипломати погодилися з важливістю незалежних інституцій, зокрема, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Крім того, вони ще раз наголосили, що реформа Конституційного Суду та безперешкодна робота українських антикорупційних інституцій залишаються вирішальними і під час війни.

Читайте також: Відбудова України: Маасікас радить вже зараз розробляти антикорупційні програми

Як повідомляв Укрінформ, у серпні глава українського парламенту Руслан Стефанчук заявив, що у Верховній Раді напрацьовується законопроєкт про реформування Конституційного Суду. За його словами, це відбувається на виконання семи вимог Європейської комісії для набуття членства України в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-