Поки немає сенсу в переговорах та зустрічі Зеленського і путіна - ОП

Поки немає сенсу в переговорах та зустрічі Зеленського і путіна - ОП

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що наразі немає жодних сенсів ані в переговорному процесі між Україною та рф, ані в особистій зустрічі Володимира Зеленського з володимиром путіним.

Як передає Укрінформ, таку думку Подоляк висловив у коментарі "Українській правді".

"Якщо коротко, жодних сенсів і в переговорному процесі як такому, і в особистій зустрічі президентів поки що абсолютно немає", - сказав політик.

Подоляк пояснив це так: "По-перше, рф все ще вважає, що в неї є достатньо ресурсів, аби зафіксувати якісь результати. По-друге, будь-яка зустріч сьогодні - це виключно гра в традиційну російську історію: фіксуємо статус-кво, танцюємо "брехливі мінські танці", починаємо новий етап ескалації. Оперативна пауза і на більше. І по-третє, росія має відповісти за масштабні злочини і не сховатись за безкарністю. Тому війна має дійти до єдино можливого фіналу. Ніяк інакше".

Саме тому, зауважив Подоляк, наразі на порядку денному теми про двосторонню зустріч немає. "Мало того, нас взагалі не цікавлять зустрічі заради зустрічей чи той же банальний російський переговорний "сценарій". Нас цікавить звільнення окупованих територій, суттєві тактичні поразки рф, обов’язкові масштабні юридичні процеси. Все інше — похідне від цього", - сказав він.

Читайте також: Подоляк: Вторгнення в Україну стане для рф другою «найбільшою геополітичною катастрофою»

Водночас радник глави ОП наголосив, що зустріч президентів можлива, якщо їй передуватиме повний вивід російських військ, а предметом розмови буде "обговорення післявоєнного життя, включно з обсягами репарацій, компенсацій збитків та видачею злочинців".

Як повідомляв Укрінформ, під час регіонального саміту в Узбекистані (ШОС і ОДКБ – ред.) в п’ятницю путін пообіцяв продовжити атаку на Україну та попередив, що москва може посилити удари по інфраструктурі України, якщо українські війська завдадуть ударів по об’єктах у росії. Тоді путін заявив, що «звільнення» всього східного Донбасу є головною військовою метою росії і що він не бачить необхідності її переглядати.

За повідомленнями ЗМІ, на пресконференції за підсумками візиту до Узбекистану путін заявив, що Зеленський не має бажання зустрічатись з очільником кремля.

Читайте також: Звільнення Луганська чи Донецька викличе в росії «ефект доміно» - Подоляк

Раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк стверджував, що росія обрала терористичну стратегію, прагнучи через енергетичні протести у Європі, пропаганду в глобальних медіа - начебто взимку "всі замерзнуть", демонстративні удари по українських ТЕЦ "випросити переговори щодо брехливого припинення вогню".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-