Штати планують порушити українське питання на зустрічах в ООН наступного тижня

Штати планують порушити українське питання на зустрічах в ООН наступного тижня

Укрінформ
Делегація США й державний секретар Ентоні Блінкен особисто планують винести на обговорення в ООН українське питання, в тому числі агресію рф проти України загрожує Хартії Організації Об’єднаних Націй.

Про це сказала в п’ятницю під час телефонного брифінгу для журналістів представниця адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми зосереджуємося на важливості Статуту ООН, ми акцентуємо увагу на тому, що неспровокована невиправдана війна росії проти України реально перемістила фокус на те, що Хартія (ООН – ред.) опинилася під загрозою», - зауважила представниця адміністрації США.

Читайте також: Зеленський виступить на сесії Генасамблеї ООН у режимі відеозвернення

У цьому зв’язку вона зазначила, що держсекретар Блінкен планує взяти особисту участь засіданні Ради Безпеки ООН з питань підтримання миру й безпеки України 22 вересня.

Крім того, серед інших пріоритетних питань, які США порушуватимуть під час тижня зустрічей високого рівня Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, представниця адміністрації зазначила глобальну продовольчу безпеку, кризу в галузі охорони здоров’я, дотримання Статуту ООН і формування майбутнього Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: росію треба визнати країною-терористом: Зеленський розповів про звірства росіян в Ізюмі

Як повідомляв Укрінформ, наступного тижня в Нью-Йорку розпочнуться зустрічі високого рівня нової, 77-ї сесії Генасамблеї ООН. На ній виступить і Президент України Володимир Зеленський – в режимі відеозвернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-