Депутата Деркача оголосили в розшук через держзраду

Депутата Деркача оголосили в розшук через держзраду

Укрінформ
Правоохоронці заочно повідомили про підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань, фігурант оголошений у розшук у зв'язку з переховування від слідства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Дії народного депутата кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ст. 368-5 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

"Оскільки нардеп переховується від слідства, про підозру йому повідомили заочно та оголосили нардепа в розшук", — зазначили в НАБУ.

За даними слідства, чинний народний депутат упродовж 2019 — 2022 років отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів російської федерації за підривну діяльність проти України.

Встановлено, що гроші фігурант "відпрацьовував" через вчинення різноманітних дій, зокрема й у публічній площині, спрямованих на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу й НАТО.

Читайте також: Справа про держзраду: ексначальника СБУ в Харківській області Дудіна арештували

У липні під час низки обшуків правоохоронці виявили й вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність народного депутата, його сталі зв’язки з представниками рф і колаборантами. Цим матеріалам слідство надало належну оцінку.

Розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інші обставини вчинення злочину.

У Телеграмі НАБУ уточнило, що йдеться про народного депутата Андрія Деркача.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру за фактом державної зради двом колишнім народним депутатам від "Партії регіонів" Олегу Царьову та Володимиру Олійнику, які в лютому з військами російської федерації незаконно перейшли державний кордон України та прибули на тимчасово захоплену територію Київської області.

Фото: WWW.OSINTSEVDENIS.COM.UA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-