Європарламент засудив насильницьку депортацію українців російськими загарбниками

Європарламент засудив насильницьку депортацію українців російськими загарбниками

Укрінформ
Європейський парламент сьогодні ухвалив резолюцію із засудженням політики насильницької депортації громадян України, яку російські загарбники проводять на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таке рішення ухвалили простою більшістю голосів під час голосування в ході пленарного засідання ЄП у Страсбурзі.

Документ рішуче засуджує практику утворення фільтраційних таборів на тимчасово окупованих територіях України, насильницьке переміщення на територію російської федерації десятків тисяч українських громадян, у тому числі – жінок, а також дітей без супроводу дорослих, які є особливо вразливими для такого роду злочинів та для торгівців людьми.

Документ вимагає від російської сторони надання інформації щодо знаходження переміщених осіб з-поміж громадян України, надання їм свободи пересування та негайного повернення на Батьківщину. Депутати наполягають на наданні безперешкодного доступу персоналу ООН, Міжнародного комітету Червоного хреста до фільтраційних таборів та до інших місць утримання цивільного населення України, що були утворені російськими окупантами.

Читайте також: Ворог посилює фільтрацію на Херсонщині, проблеми можуть виникнути через VPN - Хлань

Невдовзі остаточно ухвалений текст документа буде оприлюднений на сайті Європарламенту.

Як повідомлялося, російська окупаційна влада на захоплених територіях України проводить заходи з фільтрації та насильницької депортації українців до російської федерації, що є грубим порушенням Четвертої Женевської конвенції ООН та розцінюється як воєнний злочин.

За даними, що були оприлюднені в ООН, російська влада застосувала фільтрацію та депортувала до рф від 900 тисяч до 1,6 мільйона громадян України. Значна частина цих людей були відправлені до віддалених регіонів Далекого Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-