путін готується поновити шантаж світу голодом, вимагаючи поступок - Кулеба

путін готується поновити шантаж світу голодом, вимагаючи поступок - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що президент рф володимир путін готується поновити шантаж світу голодом і вимагати для себе чергових поступок перед завершенням дії «зернової ініціативи».

Таку думку глава української дипломатії висловив на спільній з главами МЗС Литви та Ірландії пресконференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він указав, що путін бреше, коли стверджує, ніби більшість зерна з Одеси йде до Європи, а не в країни Африки та Азії, як це передбачалося «зерновою ініціативою».

«Насправді більшість збіжжя, яке виходить з цього порту, а також з інших портів, ідуть саме в Азію й Африку. Тому інтерпретувати слова путіна можна тільки одним чином: він готується поновити шантаж світу голодом і вимагати для себе чергових поступок, очевидно, під листопад, коли завершується дія нинішньої домовленості», - сказав Кулеба.

Читайте також: росія у листопаді спробує зірвати «зернову угоду», Україна працює на випередження - Кулеба

Глава МЗС додав, що з литовським та ірландським колегами Ґабріелюсом Ландсбергісом та Саймоном Ковені домовилися завдяки Генасамблеї ООН, де наступного тижня зберуться високі делегації, максимально розширити коаліцію країн (насамперед Африки й Азії), котрі стоятимуть на захисті зернового коридору.

«Ми маємо конкретний план, як ми будемо працювати, щоб запобігти зриву цієї домовленості», - підсумував глава української дипломатії.

Читайте також: З Українських портів експортували вже 3,1 мільйона тонн зерна

Як повідомлялося, Кулеба заявив, що Україна вже працює з ООН і Туреччиною та країнами-отримувачами української сільськогосподарської продукції, щоб не допустити зриву з боку росії продовження «зернової угоди».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-