Зеленський змінив голову Національної служби посередництва і примирення

Зеленський змінив голову Національної служби посередництва і примирення

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Окіса з посади голови Національної служби посередництва і примирення, призначивши на це місце Дмитра Кухнюка.

Відповідні указ опубліковані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Призначити Кухнюка Дмитра Володимировича на посаду голови Національної служби посередництва і примирення», - йдеться в указі №649/2022.

Попереднім указом №648/2022 Президент звільнив з цієї посади Олександра Окіса «згідно з поданою ним заявою».

У пресслужбі глави держави проінформували, що новий очільник Національної служби посередництва і примирення, що «має забезпечити повноцінне функціонування системи соціального діалогу в країні», Кухнюк є кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри нотаріального, виконавчого процесу та адвокатури, прокуратури, судоустрою Навчально-наукового інституту права КНУ ім. Т. Шевченка.

В ОП нагадали, що цю службу було утворено, зокрема, задля сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), здійснення посередництва та примирення в таких ситуаціях.

«В умовах воєнного стану надзвичайно важливим є зближення позицій роботодавців, профспілок і влади. Це необхідно для ухвалення узгоджених рішень з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, врегулювання трудових, соціальних, економічних відносин, забезпечення підвищення рівня та якості життя громадян», - ідеться в повідомленні на сайті Президента.

В ОП підкреслили також, що сучасні тенденції у трудових відносинах, євроінтеграційний рух України потребують модернізації системи та механізмів урегулювання трудових спорів, здійснення медіації у врегулюванні як колективних, так і індивідуальних трудових спорів, ведення соціального діалогу та цифровізації всіх процесів.

Читайте також: Зеленський призначив нового голову Національної служби посередництва і примирення

Як повідомлялося, Національна служба посередництва і примирення є постійно діючим державним органом, створеним Президентом України для сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-