Гарантії безпеки для України мають окреслювати низку зобов’язань у разі нападу – Стефанчук

Гарантії безпеки для України мають окреслювати низку зобов’язань у разі нападу – Стефанчук

Укрінформ
Міжнародні гарантії безпеки для України мають бути чітко сформульованими та окреслювати низку зобов’язань у разі нападу.

Як повідомляє Укрінформ, про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив у Фейсбуці.

Спікер українського парламенту поінформував, що сьогодні ознайомився з рекомендаціями щодо безпекових гарантій під час зустрічі з колишнім генеральним секретарем НАТО, головою організації Rasmussen Global Андерсом Фог Расмуссеном.

За словами Стефанчука, договір покликаний об’єднати групу країн-союзників та Україну. На його думку, до цієї групи можуть входити Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Канада, Польща, Італія, Німеччина, Франція, Австралія, Туреччина, країни Північної Європи та Балтії, Центральної та Східної Європи.

Читайте також: Расмуссен обіцяє просувати майбутній Київський безпековий документ у «важливих столицях»

"Гарантії безпеки мають бути чітко сформульованими та окреслювати низку зобов’язань у разі нападу. І вони будуть обов’язковими для виконання", – додав Голова ВРУ.

Він зазначив, що побачив ґрунтовний документ, та подякував групі експертів на чолі з Андерсом Фог Расмуссеном та керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком за розробку рекомендацій.

Читайте також: Київський безпековий договір не буде повторенням Будапештського меморандуму - Расмуссен

Своєю чергою, Стефанчук пообіцяв використовувати всі засоби парламентської дипломатії, аби поширювати закладені у плані ідеї.

"Усі ті рішення, які будуть сприйняті у межах міжнародної спільноти та потребуватимуть підтримки Парламенту України, будуть підтримані Верховною Радою України", – запевнив спікер українського парламенту.

Читайте також: Безпекові гарантії для України: Зеленському презентували рекомендації групи Єрмака-Расмуссена

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Офіс Президента опублікував рекомендації щодо безпекових гарантій для України.

Фото: Руслан Стефанчук, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-