Потрібен восьмий пакет санкцій проти рф - Зеленський

Потрібен восьмий пакет санкцій проти рф - Зеленський

Відео
Укрінформ
Після ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі треба визнати росію державою-терористом та посилити санкції проти неї. 

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Вчора й сьогодні російська армія завдала ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Сотні тисяч українців опинились у темряві – без електрики. Будинки, лікарні, школи, комунальна інфраструктура... російські ракети влучили саме в ті обʼєкти, які взагалі не мають жодного стосунку до інфраструктури Збройних Сил нашої держави", - заявив Президент.

За його словами, це ознака відчаю тих, хто придумав цю війну. Так вони реагують на розгром російських сил у Харківській області. Вони нічого не можуть зробити з нашими героями на полі бою, тому росія спрямовує свої підлі удари проти цивільної інфраструктури.

З іншого боку, зауважив глава держави, росія намагається завадити Україні спрямувати можливості так, щоб стабілізувати ситуацію у Європі. "Наш експорт електрики – це те, чого росія зараз дуже боїться. Бо ми можемо зламати російські плани зі спустошення кишень європейців цієї зими через шалені енергетичні ціни… Маємо ще посилити нашу співпрацю, щоб подолати російський терор", - указав Зеленський.

Читайте також: Президент: Маємо ще посилити співпрацю з партнерами, щоб подолати російський терор

Для цього, на переконання глави держави, треба визнати росію державою-терористом та посилити на неї тиск – потрібен восьмий санкційний пакет ЄС.

Окрім того, додав Президент, слід збільшити допомогу Україні, передусім прискорити надання систем ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-