Кулеба назвав ключовий меседж України на Генасамблеї ООН

Кулеба назвав ключовий меседж України на Генасамблеї ООН

Укрінформ
На Генеральній асамблеї ООН головний меседж України полягатиме в тому, що війна, яку розв’язала росія проти України, насправді стосується кожного у світі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Ключовий меседж України полягатиме в тому, що та війна, яку розв’язала росія проти України, насправді стосується кожного у світі. У цій ситуації марно намагатися пересидіти цю війну за ширмою нейтральності», - сказав він.

Глава МЗС зауважив, що увесь світ має об’єднатися довкола однієї мети: не допустити, щоб велика держава, постійний член Ради Безпеки ООН зміг безкарно порушити кордон іншої держави і нав’язати їй свою волю.

«Тому що, якщо вдасться це в Україні (ми знаємо, що це не вдасться), її приклад унаслідують інші гравці у світі, тому світ має об’єднатися, щоб допомогти Україні перемогти», - наголосив міністр.

Читайте також: Рада ООН із прав людини розгляне ситуацію в Україні

Кулеба запевнив, що українське питання на порядку денному Генеральної асамблеї ООН входитиме до трійки найважливіших питань.

Крім того, глава МЗС відзначив, що в кулуарах та на різних зустрічах будуть говорити, у тому числі, і про майбутнє права вето в ООН – яким воно має бути, щоб була справедливість і щоб ніхто не міг ним маніпулювати.

Як повідомлялося, у Нью-Йорку в понеділок, 12 вересня, розпочинає роботу чергова, 77-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Традиційний тиждень високого рівня – за участю лідерів держав – розпочнеться 20 вересня.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-