Німеччина допоможе МЗС України прискорити євроінтеграцію - Кулеба

Німеччина допоможе МЗС України прискорити євроінтеграцію - Кулеба

Укрінформ
Німеччина в рамках спільного проєкту між зовнішньополітичними відомствами ФРН і України буде зміцнювати інституційні можливості українського МЗС у питанні європейської інтеграції.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для мене було надзвичайно важливо сьогодні почути від німецької колеги, що Німеччина виступає за швидкий поступ України на шляху до членства в ЄС. У цьому зв’язку я прийняв пропозицію Анналени (Бербок, – ред.), і ми домовилися про започаткування проєкту між міністерствами закордонних справ Німеччини та України, в рамках якого Німеччина буде конкретними ресурсами та можливостями зміцнювати інституційні можливості МЗС у питанні європейської інтеграції», - сказав Кулеба.

Читайте також: Німеччина готова допомагати з підготовкою звільнених територій до зими – Бербок

Він додав, що це зробить шлях України до ЄС ще швидшим.

Глава української дипломатії також поінформував, що детально обговорив з німецькою колегою питання створення Спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності російського керівництва за вчинення злочину агресії.

«Наші юридичні радники продовжать працювати над тим, щоб знайти оптимальний формат його створення», - зазначив міністр.

Читайте також: Німеччина продовжить допомагати Україні із розмінуванням - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, Президент Латвії Егілс Левітс заявив у п’ятницю на брифінгу в Києві, що Латвія робить усе можливе, щоб якнайшвидше розпочати переговорний процес про вступ України до Європейського Союзу, і готова ділитися відповідним досвідом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-