Зеленський у розмові з Блінкеном наголосив на необхідності визнання росії спонсором тероризму

Зеленський у розмові з Блінкеном наголосив на необхідності визнання росії спонсором тероризму

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності обмеження видачі росіянам американських віз та визнання росії державою-спонсором тероризму.

Про це він сказав на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зазначається, що під час зустрічі наголошувалося на важливості посилення міжнародного тиску на державу-агресора, яка має бути покарана за злочини, скоєні в Україні. Було відзначено, що росія вже відчуває економічні наслідки своєї агресії, і її ціна лише зростатиме, й необхідно, щоб на кожному громадянинові держави-агресора позначився вплив дій його країни.

В ОП підкреслили, що для цього слід максимально обмежити оформлення віз росіянам до країн демократичного світу, зокрема до США.

Зеленський висловив переконання, що Росії має бути наданий «почесний» статус держави-спонсора тероризму.

«Усі ми бачили інформацію про передане нам агресором тіло британського волонтера Пола Урі. І жахливі кадри, що свідчать про катування. Це черговий доказ того, що ми маємо справу з державою-терористом», – заявив Президент.

Читайте також: Підтримка США не припиниться до відновлення суверенітету України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, президент США Байден під час розмови з журналістами у Вашингтоні зазначив, що не вважає за необхідне зараз визнавати росію державою-спонсором тероризму.

У Білому домі пояснили, що офіційне запровадження проти росії статусу країни-спонсора тероризму може створити негативний ефект для самої України, а також вплинути на глобальну продовольчу безпеку та інші міжнародні процеси.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна вимагатиме визнання росії державою-спонсором тероризму і не вважає, що нинішня неготовність адміністрації президента США Джо Байдена до цього означає, що таке рішення ніколи не може бути ухвалене.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-