РНБО ввела санкції проти 606 представників владної верхівки росії - Президент

РНБО ввела санкції проти 606 представників владної верхівки росії - Президент

Відео
Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони України у середу ухвалила рішення про застосування санкцій проти 606 осіб, які належать до керівної верхівки росії.

Про це у відеозверненні сказав Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Сьогодні ухвалено важливе рішення РНБО України – застосовано санкції до 606 фізичних осіб, які належать до керівної верхівки росії. 28 членів радбезу рф, 154 члени ради федерації рф, 424 депутати держдуми рф. Усі вони відповідальні за цю війну, за терор проти наших людей», - зазначив Президент.

За його словами, ніхто з них не уникне відповідальності, це тільки питання часу.

«Ми вже зробили частину необхідних юридичних, дипломатичних і політичних кроків заради такої відповідальності для них. Продумано робимо і всі інші кроки», - заявив Зеленський.

Глава держави також поінформував, що СБУ в середу провела важливу операцію стосовно низки підсанкційних осіб на території нашої країни: «Я неодноразово наголошував – контрабандистам і кримінальним мережам в Україні місця не буде. Схоже, дехто з них не зрозумів. Що ж, зрозуміють».

Президент уточнив, що посадовці митниці, які допомагали контрабандистам, у тому числі керівники, відсторонені й отримають законну відповідь на всі свої незаконні дії.

Читайте також: Санкції і військова допомога: у Бундестазі назвали шлях завершення війни в Україні

«Що стосується тих людей з підсанкційних осіб, у кого було виявлено ще й іноземне громадянство, зокрема російське та румунське, то на основі пропозицій СБУ і відповідно до норм чинного законодавства ухвалив рішення про припинення українського громадянства цих осіб», - додав глава держави.

Як повідомлялося, 2 вересня Кабінет міністрів ухвалив розпорядження, відповідно до якого пропонує винести на розгляд РНБО питання про застосування додаткових санкцій проти Віталія Захарченка - ексміністра внутрішніх справ часів Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-