Зеленський - про перемогу Трасс: Вірю, ми зможемо зробити дуже багато для захисту від росії

Зеленський - про перемогу Трасс: Вірю, ми зможемо зробити дуже багато для захисту від росії

Укрінформ
На сьогодні відносини між Україною та Великою Британією мають безпрецедентно високий рівень за весь час незалежності. Київ має надію, що призначення Ліз Трасс прем'єр-міністром сприятиме їхньому подальшому укріпленню, у тому числі і боротьбі з рф.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час відеозверненнянаприкінці 194-го дня війни, передає Укрінформ.

"І до 24 лютого ми відчували, що Британія разом з Україною. Нам за кілька років справді вдалося вивести українсько-британські відносини на найвищий рівень за весь час нашої незалежності. Це безпрецедентно високий рівень. Ми підписали дуже амбітну Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство. Ми зробили дуже багато для посилення зв’язків між нашими суспільствами – економічних, соціальних, культурних. Ми започаткували програму оновлення українського флоту. І зараз, у час повномасштабної війни, домовилися про конкретну участь Британії у програмі відбудови України після бойових дій", - підкреслив він.

Президент також повідомив, що сьогодні він сказав "багатомільйонне українське "дякую" великому другові України" Борису Джонсону, який полишив пост прем'єр-міністра Великобританії. Водночас Зеленський висловив сподівання на продовження співпраці з Джонсоном у його новому політичному статусі.

Читайте також: Джонсон у привітанні Трасс із перемогою згадав про Україну

Заразом голова держави підкреслив, що передчуває співпрацю з новою прем'єркою Британії Ліз Трасс, знаною своєю послідовною підтримкою України в боротьбі проти російської агресії.

"Не менше чекаю початку співпраці з новим премʼєр-міністром Великої Британії пані Ліз Трасс. Ми в Україні добре її знаємо – вона завжди була на світлому боці європейської політики. І я вірю, що разом ми зможемо зробити ще дуже багато для захисту наших народів і для провалу всіх російських деструктивних зусиль", - сказав він.

Як раніше повідомляв Укріфнорм, Зеленський провів підсумкову розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, під час якої подякував йому від імені всього українського народу за особисту сміливість, принциповість і визначний внесок у протидію агресії рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-