росія намагається змінити інформмашину для пояснення війни в Україні - Денисенко

росія намагається змінити інформмашину для пояснення війни в Україні - Денисенко

Укрінформ
Представники російської влади намагаються змінити інформаційну машину, зокрема для того, щоб пояснити, чому росія воює на території України.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у телеефірі, передає кореспондент Укрінформу.

«Не треба забувати, що у рф вони прямо у ці дні намагаються змінити свою інформаційну машину. Тобто, вони розраховували на спринт, на те, що достатньо швидко здолають Україну і що достатньо швидко це питання відійде на задній план. Наразі… є розуміння (у рф - ред.), що щось явно йде не так», - сказав Денисенко.

За його словами, влада рф шукає нові пояснення, чому вони воюють на території України. «Звідси з’явився і "антиросійський анклав" (в Україні – ред.), про який 1 вересня у Калінінграді сказав путін», - зазначив він.

Коментуючи значну увагу в росії до смерті останнього очільника СРСР Михайла Горбачова, радник глави МВС висловив думку, що ця тема була потрібна владі рф, щоб відволікти увагу і виграти кілька днів, аби шукати нові наративи.

Читайте також: Байден відреагував на смерть Горбачова

«Тобто, кожен день у них з’являються нові слова і пояснення, і вони їх "протягують" на фокус-групах, щоб намагатися пояснити росіянам, що війна буде довгою, і що вони воюють в Україні не просто так і не заради «бункерного діда», а заради якоїсь там світлої мети, боротьби за "мир у всьому світі"», - сказав Денисенко.

За його словами, у рф було прийнято політичне рішення про вшанування Горбачова як колишнього керівника держави, "як би до нього не ставилися". На думку Денисенка, це було зроблено "з прицілом на те, що що би потім не сталося у рф, то щоб путіна теж… поховали десь із подібними почестями".

На думку Денисенка, Горбачов увійде в українську історію передусім як людина, яка сприяла розпаду Радянського Союзу. «Якщо говорити про його роль у розваленні Радянського Союзу, то вона полягала, зокрема, у тому, що він підписав мирний договір із США», - сказав радник глави МВС.

Він нагадав, що у період 1990-1991 рр. єдиною ідеологемою, яка ще залишалася у Радянському Союзі, була «боротьба за мир проти клятих капіталістів, які хочуть війни». «Підписання договору із США, по суті, знищило ворога... І тому, втративши ворога, не було на що спертися радянській владі», - пояснив Денисенко.

Читайте також: Без Горбачова українці б і досі жили в СРСР

Крім того, за його словами, Горбачов зупинив можливість ядерної війни на той момент. Водночас, на думку Денисенка, Горбачову ніколи не пробачать Чорнобиль. «Хоча він у своїх спогадах достатньо багато писав і розповідав про те, що йому говорили неправдиві факти, давали нечесну інформацію... Але ми розуміємо, що це абсолютна брехня. Хоча Чорнобиль теж був одним із гвіздків у труну Радянського Союзу», - сказав Денисенко.

Нагадаємо, 30 серпня на 92-му році життя помер перший і єдиний президент СРСР Михайло Горбачов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-