Жоден російський державний канал не має працювати на території ЄС - Зеленський

Жоден російський державний канал не має працювати на території ЄС - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що на території Європейського Союзу не повинен працювати жоден російський державний канал, оскільки телебачення рф є найбільшим дезінформатором у світі.

Про це Зеленський сказав у зверненні до учасників щорічної конференції Forum 2000 у Празі, текст якого оприлюднений на сайті глави держави, передає Укрінформ.

“Ще один обов’язковий крок, який ми маємо зробити зараз. Ціннісний крок. Етичний. Досі в європейських країнах можуть працювати російські пропагандисти. Досі в європейських країнах доступне російське телебачення, яке є чи не найбільшим дезінформатором у світі. І проти кого вони працюють, скажіть мені? Що саме вони намагаються зруйнувати чи хоча б дискредитувати в першу чергу? Європейську демократію. І Європа потребує повного захисту від російської пропаганди. Жоден російський пропагандист не має залишитися на території ЄС. Жоден російський державний телеканал не має працювати на території ЄС”, - наголосив Зеленський.

Він додав, що “і територія ЄС має бути закрита для тих громадян росії, які використовують Європу, щоб перепочити від зла, якому вони потурають у себе вдома своїм мовчанням”.

“Візові обмеження спонукатимуть громадян росії відчувати, що за свободу потрібно боротися. Закриття європейського візового простору для туристів з росії точно захистить усі країни від убивць, які були в Солсбері чи у Врбетіце”, - підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Зеленський на форумі 2000 у Празі: В Україні зараз - вирішальна битва за свободу

Як повідомляв Укрінформ, на неформальній зустрічі у Празі міністри закордонних справ країн Євросоюзу досягли політичної згоди навколо зупинки угоди про спрощення візового режиму з росією. Зокрема, вони погодилися, що кількість нових шенгенських віз для громадян рф буде суттєво зменшена, а їх отримання стане важчим й забиратиме більше часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-