кремль прорахувався щодо здатності України захищатися - глава МЗС Нідерландів

кремль прорахувався щодо здатності України захищатися - глава МЗС Нідерландів

Укрінформ
кремль прорахувався щодо бойового духу України, здатності захищатися та відповіді Заходу на неспровокований напад росії на Україну.

Про це сказав міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра на конференції “Форум 2000” у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“... якщо ви подивитеся, що ЄС та інші друзі України зробили, зокрема, постачання зброї, гуманітарної допомоги, надання притулку біженцям, навіть країни, які можуть скептично ставитися до надання притулку біженцям загалом. А якщо ви подивитеся на кількість санкцій, які ЄС та інші задіяли, якщо ви подивитеся на запроваджені заходи, я думаю, що це не має жодного прецеденту, і це, звичайно, те, чого багато хто <...> в усьому світі не очікував від ЄС, включно з володимиром путіним”, - сказав він.

На його думку, "в кремлі дуже прорахувалися щодо бойового духу України, здатності та волі захищатися. Але також і щодо реакції Заходу, яка була набагато точнішою, набагато послідовнішою, набагато згуртованішою, ніж багато хто, включно з кремлем, очікував".

Нідерландський міністр наголосив, що Україна має виграти війну з росією, а також нагадав про необхідність допомагати їй стільки, скільки це буде потрібно.

Читайте також: Нідерланди підтримують «візовий бан» ЄС для росіян

За його словами, 24 лютого 2022 року всі постраждали від "землетрусу, який в результаті став фактично сигналом до пробудження".

Як повідомлялося, 30-31 серпня у Празі відбулися неформальні зустрічі міністрів оборони та міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу (Gymnich). Однією з головних тем обох заходів став розгляд ситуації в Україні, а також проблеми для європейської та світової безпеки, що виникли внаслідок неспровокованого російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-