Кулеба: путін атакував Україну ракетами і танками, а Європу - через енергетичну кризу

Кулеба: путін атакував Україну ракетами і танками, а Європу - через енергетичну кризу

Укрінформ
путін атакував Україну ракетами та танками, а європейців - через енергетичну кризу, інфляцію та пропаганду.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на конференції “Форум 2000” у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“путін 24 лютого атакував не лише Україну, він напав на Захід як концепцію, і він напав на кожне домогосподарство тут, у Європі, де країни поділяють однакові принципи та цінності. Єдина різниця полягає в тому, що він атакував Україну ракетами та танками, а європейців та інших він атакував через енергетичну кризу, інфляцію, пропаганду, але чого путін хоче досягти, то це - бачити сумніви. Сумніви в перемозі, сумніви в нашій здатності захищати те, що ми відстоюємо”, - сказав він.

А також наголосив, що кінцем цієї війни буде перемога України.

“Перемога України означає відновлення її територіальної цілісності та забезпечення її права вирішувати власне майбутнє”, - наголосив він.

І зазначив, що треба бути рішучими, бути відданими, бути жорсткими, адже це єдиний спосіб перемогти війну.

“Я не знаю календаря, розкладу, але я знаю, я абсолютно впевнений і хочу вас запевнити, що це не лише моя особиста впевненість, так відчуває народ України, ми повинні виграти цю війну, і ми її виграємо”, - підкреслив він.

Читайте також: Кулеба про візи для росіян: ЄС краще було взяти більше часу для жорсткого рішення

Як повідомлялося, 30-31 серпня у Празі відбулися неформальні зустрічі міністрів оборони та міністрів закордонних справ країн ЄС (Gymnich). Однією з головних тем обох заходів став розгляд ситуації в Україні, а також проблеми для європейської та світової безпеки, що були спричинені неспровокованим російським вторгненням в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-