росія має припинити небезпечні дії та залишити територію ЗАЕС - очільник МЗС Словаччини

росія має припинити небезпечні дії та залишити територію ЗАЕС - очільник МЗС Словаччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Словацької Республіки Іван Корчок закликав російську федерацію припинити будь-яку військову діяльність навколо Запорізької АЕС та вивести свої війська з містечка цього атомного об’єкту.

Про це керівник зовнішньополітичного відомства Словаччини заявив у Празі перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знову обговоримо ситуацію в Україні. Від імені Словаччини, ми чітко зазначили, наскільки ми занепокоєні триваючою агресією російської федерації. Я закликаю росію негайно зупинити її небезпечну діяльність та окупацію Запорізької атомної станції. Це неприпустимо, що російські війська знаходяться там. Ми маємо наголосили, що росія повинна припинити таку діяльність та полишити цей регіон», - наголосив словацький урядовець.

Він також подякував Чеському головуванню ЄС та Високому представнику ЄС за включення в порядок денний неформальної зустрічі міністрів питання щодо візових обмежень для громадян росії як країни-агресора.

Читайте також: росія намагається зірвати візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - ОП

«В Словаччині ми вже зупинили видання віз для (власників – ред.) дипломатичних та службових паспортів. Але я закликаю до скоординованого підходу серед всіх країн Шенгену у тому, як ми будемо ставитися до російських туристів, які все ще бажають подорожувати до ЄС. Я хотів би, щоб ми досягли консенсусу. Не йдеться про змагання, хто матиме більш або менш жорстку візову політику. Коли людина отримала шенгенську візу, вона може подорожувати усією Шенгенською зоною. Тож все це має сенс лише коли ми дотримуємося єдиної політики. Питання консенсусу – саме про це», - підкреслив міністр закордонних справ Словаччини.

Як повідомлялося, 30-31 серпня у Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбуваються неформальні зустрічі міністрів оборони та міністрів закордонних справ країн ЄС (Gymnich), для яких одним з головних питань порядку денного є поточна ситуація в Україні та проблеми для європейської та світової безпеки, що були спричинені неспровокованим російським вторгненням в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-