Очільник САП виступає за посилення покарання за корупцію

Очільник САП виступає за посилення покарання за корупцію

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко наголошує на необхідності ухвалення низки законодавчих змін для посилення відповідальності за корупційні дії.

Про це він заявив під час виступу на конференції "Співпраця з ОЕСР та нові горизонти для українського антикорупційного порядку денного", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Йдеться про виділення міжнародного хабарництва в окремий вид злочину. Також важливим питанням є зміцнення можливості САП та НАБУ автономно здійснювати міжнародне співробітництво, особливо в частині екстрадиції, оскільки наразі ми повністю залежимо від генерального прокурора", - сказав він.

"Вже зараз ми повинні думати, як реформувати антикорупційну інфраструктуру і як посилювати відповідальність за корупційні прояви в період післявоєнної відбудови", - додав Клименко.

За його словами, міжнародне співробітництво показало, що українські антикорупційні правоохоронні органи чітко розуміють алгоритм дій та механізм розслідування злочинів, пов'язаних із міжнародними фактами хабарництва.

Читайте також: Відбудова України: Маасікас радить вже зараз розробляти антикорупційні програми

Клименко вважає, що Україні слід розробити та ухвалити законодавчі зміни, які дадуть можливість ефективно розслідувати злочини зазначеної категорії.

Керівник САП додав, що важливим питанням є вдосконалення процедури міжнародного розшуку та інституту сповіщення про підозру.

Як повідомлялося, Клименко 28 липня був призначений керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-