Кулеба прибув у Прагу на неформальну зустріч глав МЗС країн Євросоюзу

Кулеба прибув у Прагу на неформальну зустріч глав МЗС країн Євросоюзу

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Праги для участі в неформальній зустрічі глав МЗС країн Євросоюзу та висловив подяку чеському народові за підтримку України у війні з росією.

Про це він написав у Твітері, передає Укрінформ.

«У Празі. Чехія твердо підтримує Україну, але я був особливо зворушений тим, що чехи нещодавно надіслали Україні 1968 крон на згадку про радянське вторгнення 1968 року. (міністр закордонних справ Чехії – ред.) Ян Ліпавський теж зробив свій внесок. Українці сьогодні стоять за чехів і завжди пам’ятають їх щиру підтримку», - зазначив глава МЗС України.

Очікується, що під час візиту до Чехії Дмитро Кулеба візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу, ключовими темами якої стануть візові обмеження для громадян рф і восьмий санкційний пакет ЄС проти росії.

Читайте також: Глави оборонних відомств країн ЄС обговорюють у Празі допомогу Україні

Крім того, у Празі очільник українського МСЗ проведе низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами з Чехії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Грузії, Молдови та Кіпру, а також з керівниками законодавчої гілки влади Чехії – головою Сенату Мілошем Вистрчілом і головою Палати депутатів Маркетою Пекаровою Адамовою.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Дня Незалежності України громадяни Чехії взяли участь у флешмобі «Перерахуймо українським військовим 1968 крон», нагадуючи таким чином про вторгнення радянських військ у Чехословаччину в 1968 році. В рамках акції на підтримку українських військових було зібрано 24,2 млн чеських крон, що еквівалентно майже 41 млн доларів США.

Фото: Дмитро Кулеба, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-