Берлін підтримуватиме Україну фінансово і військово скільки буде потрібно - Бербок

Берлін підтримуватиме Україну фінансово і військово скільки буде потрібно - Бербок

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок пообіцяла Україні багаторічну підтримку у війні проти росії, якщо це буде необхідно.

Про це повідомляється у недільному випуску видання Bild, передає Укрінформ.

За її словами, Україна також захищає свободу та мирний порядок Європи, тож Берлін підтримує Київ «фінансово і військово — стільки, скільки потрібно. Крапка».

Бербок зауважила, що війна «може тривати роками».

«Звичайно, я хотіла б, щоб війна закінчилася якнайшвидше, але, на жаль, ми повинні припускати, що наступного літа Україна все одно потребуватиме нового важкого озброєння від своїх друзів», – сказала глава МЗС.

Читайте також: Бербок: Маємо виходити з того, що Україні й наступного літа знадобиться нове важке озброєння

Вона застерегла від розмов про втому від війни в Німеччині з огляду на місяці бойових дій та зауважила, що світу доведеться пристосуватися до того, що ця війна може тривати роками.

«Звичайно, кожен зараз відчуває наслідки енергетичної війни путіна на власних гаманцях. Соціальний поділ Європи є частиною війни путіна. Ми повинні запобігти цьому», - сказала дипломат.

Вона попередила, що попереду важкий шлях, але запевнила, що частиною політичної відповідальності влади є пом'якшити соціальний дисбаланс, спричинений високими цінами на енергоносії. При цьому «зелений» політик категорично відкинула заклики віцепрезидента Бундестагу Вольфганга Кубіцького (члена ліберальної партії, яка також входить у правлячу коаліцію) задіяти газогін «Північний потік-2», адже російські газопроводи вже давно перетворилися на зброю у гібридній війні.

Читайте також: У Німеччині заявили, що росія має повернути Україні контроль над ЗАЕС

Бербок підкреслила, що російський уряд не залишить намір підкорити Україну та її народ, але плани путіна не повинні стати реальністю. Крим при цьому вона чітко назвала українською територією.

Як повідомлялося, керівництво ФРН надає величезну фінансову, гуманітарну та збройну підтримку Україні, хоча уряд часто звинувачують у зволіканні з постачанням зброї.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-