У нас є шанс перемогти й закрити цей гештальт назавжди  - Стефанчук вітає із Днем Незалежності

У нас є шанс перемогти й закрити цей гештальт назавжди - Стефанчук вітає із Днем Незалежності

Укрінформ
Український народ платить неймовірну ціну у нинішній війні за свою незалежність, проте має історичний шанс перемогти "імперію зла".

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у вітанні з нагоди Дня Незалежності, яке оприлюднила пресслужба парламенту, передає Укрінформ.

“31 рік тому, у 1991 році Верховна Рада України ухвалила Акт проголошення незалежності України. Як зазначено у цьому документі, незалежність нашої держави була проголошена «виходячи зі смертельної небезпеки, яка нависла над Україною у зв'язку з державним переворотом» у російській імперії, котра тоді існувала у вигляді СРСР. Попри «смертельну небезпеку», тоді Україні вдалося здобути незалежність безкровно й нарешті створити самостійну Українську державу. Створити, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні. Створити на основі «права на самовизначення»”, - зазначив Стефанчук.

За його словами, саме це відмежовує Україну від «імперії зла», в основі якої "сторіччями лежать брехня та зрада, геноцид і мародерство, погрози усьому світові й залякування власних громадян".

Спікер зауважив, що за понад 30 років незалежності Україна пережила багато зазіхань росії на її незалежність. У цьому зв'язку він нагадав про спробу відокремити Крим у 1994 році, конфлікт на острові Тузла у 2003, постійні газові війни та втручання в українські вибори, спробу анексії Криму та воєнну агресію на Сході у 2014-му.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Незалежності

"Проте українському народові вдалося пройти ці випробування та відстояти свою незалежність. І тому «імперія зла» пішла на повномасштабну війну. Як і 31 рік тому, над Україною знову «нависла смертельна небезпека», знову джерелом цієї небезпеки є агресивна, неадекватна, злочинна російська імперія”, - наголосив Голова ВР.

Він зауважив, що сьогодні, 24 серпня, - рівно пів року, як триває війна українського народу за незалежність: "За незалежність від «імперії зла», від терористів, які є «гідними» спадкоємцями катів часів царської охранки та радянського НКВС".

"Сьогодні український народ платить неймовірну ціну у цій війні, а тому кожен українець на своєму місці має робити все можливе для наближення нашої спільної перемоги. Саме сьогодні у нас є історичний шанс перемогти, перемогти й закрити цей гештальт назавжди та не передавати вирішення цього питання у спадок нашим дітям та онукам”, - заявив Стефанчук.

Він додав, що українці відстояли столицю від загарбників і поступово відвоюють тимчасово окуповані території.

“Саме українців сьогодні розуміє та підтримує весь цивілізований світ. Хоча попереду ще багато випробувань і складнощів, саме зараз відбувається формування справжньої суб’єктної, самостійної та незалежної Української держави. І ми це обов’язково зробимо разом. Бо, мабуть, у цьому й полягає місія нашого покоління українців”, - наголосив спікер.

Як повідомлялося, 24 серпня відзначається День Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-