Спроби рф анексувати українські території мають зустріти відсіч – міністр оборони Португалії

Спроби рф анексувати українські території мають зустріти відсіч – міністр оборони Португалії

Укрінформ
Спроби рф і далі анексувати українські території мають зустріти швидку й сувору відсіч.

На цьому наголосила міністр оборони Португалії Елена Каррейраш, виступаючи на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такі серії агресій не можна толерувати…Всі подальші спроби анексувати територію будуть сприйняті як порушення міжнародного закону, їм треба дати швидку відсіч», - зазначила Каррейраш.

За її словами, 24 лютого нагадало світу в гіркий спосіб, якими болючими можуть бути нелегальні окупації територій, адже вони можуть використовуватися надалі як трамплін для подальших конфліктів. Так, зазначила глава оборонного відомства, Крим став стартовим пунктом для російської повномасштабної агресії проти України зараз.

Війна, за її словами, докорінно похитнула засади безпекової архітектури Європейського континенту. Політик нагадала, що вже після окупації Криму було порушено морські шляхи в Азовському та Чорному морях, що перешкоджало експорту української продукції, а зараз наслідки цього відчуває весь світ.

З моменту нелегальної анексії Криму Португалія була учасницею усіх платформ – у рамках ООН, ЄС і НАТО - із зусиль з відновлення законних, міжнародно визнаних кордонів, підкреслила представниця країни. Вона зазначила, що з початку повномасштабної агресії підтримка Португалією України посилилася. Португалія прийняла понад 50 тис. українських біженців, готова продовжувати допомогу у відновленні суверенітету та територіальної цілісності України стільки, скільки буде потрібно, та підтримати процес національного відновлення України в майбутньому, сказала Каррейраш.

Вона наголосила на важливості таких механізмів, як Кримська платформа, адже продовження окупації є прямим викликом міжнародній безпеці, та запевнила, що Україна може розраховувати на міжнародну підтримку.

Читайте також: Анексія Криму сьогодні є такою ж незаконною, як і у 2014 році – прем'єр Бельгії

Як повідомлялося, у Києві відбувся другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проводився в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-