Зеленський - про «візовий бан» росіян: Закрийте кордони ЄС на рік і побачите результат

Зеленський - про «візовий бан» росіян: Закрийте кордони ЄС на рік і побачите результат

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає заборону на в’їзд у країни Євросоюзу для громадян росії найбільш ефективним способом впливу на президента путіна.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю Washington Post.

«У цих санкціях немає нічого, що забирало б власність чи людське життя, - пояснив він. - Я з самого початку сказав, що вважаю найважливішими санкціями закриття кордонів, тому що вони (росіяни - ред.) відбирають чужу територію. Що ж, нехай живуть у своєму власному світі, поки не змінять свою філософію».

На думку Президента, цей захід буде ефективніший від будь-яких інших санкцій.

Читайте також: У Данії вважають, що запроваджувати візові обмеження для росіян варто на рівні всього ЄС

За його словами, діти громадян, які навчаються за кордоном, мають повертатися в росію.

«Нічого страшного в цьому немає, нехай їдуть туди… Тоді вони просто зрозуміють. Вони кажуть: «Ой, ми тут ні при чому, усі люди не можуть нести відповідальність». Можуть. Вони обрали цих людей, і тепер вони з ними не борються, вони з ними не сперечаються і не сваряться на них».

росіяни, котрі публічно виступають проти війни, - це поодинокі випадки, і ці люди сидять у в'язницях, додав Зеленський.

«Ви говорите всьому світові, що весь світ житиме за вашими правилами. Добре, тоді їдьте туди і живіть там», - зазначив він.

Читайте також: «Залізна завіса»: як заборона віз вплине на майбутнє рф та її здатність воювати?

Це єдиний спосіб вплинути на путіна, вважає Президент. «Тому що в цієї людини немає іншого страху, крім страху за своє життя. І його життя залежить від того, чи загрожує йому його внутрішнє населення чи ні. Ніщо інше йому не загрожує... Тому, коли його населення тисне на його рішення, тоді будуть результати. І війна закінчиться… - пояснив Зеленський. - Справа не в грошах, не в газі, не в трубах, не в тому, що в німців взимку не буде тепла. Просто закрийте кордони на рік, і ви побачите результат».

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснили, чому важливим є запровадження країнами Європейського Союзу візових обмежень для громадян росії.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-