російське МЗС відмовилося від пропозиції Швейцарії представляти інтереси України

російське МЗС відмовилося від пропозиції Швейцарії представляти інтереси України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рф заявило, що Швейцарія не зможе представляти інтереси України в росії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

«Швейцарці дійсно цікавилися нашою думкою про можливе представництво інтересів України в росії та росії в Україні, причому досить давно. Ми дуже чітко відповіли, що Швейцарія, на жаль, втратила статус нейтральної держави і не може виступати ані посередником, ані представником інтересів», — наголосив на брифінгу заступник директора департаменту інформації та друку МЗС росії Іван Нечаєв.

Він нагадав, що Берн приєднався до санкцій проти росії, а також звинуватив Швейцарію у підтримці «антинародного нацистського режиму в Києві», а також «агресивної русофобської кампанії, розгорнутої Заходом та Україною».

Як повідомлялося, Україна та Швейцарія завершили переговори про можливість представництва українських інтересів у росії опісля розриву дипломатичних відносин.

24 лютого, у день повномасштабного вторгнення, Україна оголосила про розрив дипломатичних відносин із росією. МЗС також відкликало до Києва тимчасового повіреного у справах України у російській федерації Василя Покотила для проведення консультацій та розпочало евакуацію українського посольства в москві. У той же час Україна не розірвала консульські відносини з росією – згідно зі статтею 2 Віденської конвенції про консульські відносини 1963 року.

Читайте також: CNN: Удари з HIMARS по колонії в Оленівці - вигадка росіян

Нагадаємо, Швейцарія вже представляє інтереси громадян Грузії в росії, оскільки після російського вторгнення 2008 року Тбілісі розірвало дипвідносини з москвою. У посольстві Швейцарії у Тбілісі є відділ російських інтересів, а у посольстві у москві – відділ грузинських інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-