У ЄС обговорюють, чи забороняти візи росіянам у сьомому пакеті санкцій

У ЄС обговорюють, чи забороняти візи росіянам у сьомому пакеті санкцій

Укрінформ
Європейський Союз розглядає можливість не видавати туристичні візи росіянам в рамках 7-го санкційного пакета, але визначеності щодо цього поки немає.

Це підтвердив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По суті, зараз ми обговорюємо в Європейському Союзі, чи може бути і як повинен виглядати сьомий пакет санкцій і які компоненти він може містити. Певну роль у цьому відіграють питання, які ви (журналісти) порушили.....Поки що немає єдиного визначення того, як поводитися, навіть у федеральному уряді», - сказав Гебештрайт на прохання прокоментувати ставлення уряду ФРН до пропозиції лідерів низки держав.

За словами речника, в Берліні дуже прагнуть прийняти єдині правила ЄС і діяти якомога одностайніше на європейському рівні.

На уточнююче запитання, як ставиться до такої ідеї канцлер, речник запропонував почекати, але зазначив, що федеральний уряд взяв до відома цю пропозицію, яка була висунута на європейському рівні.

Читайте також: Втрата віз є однією з антискреп для росіян – Денисенко

Речниця МЗС ФРН Андреа Зассе своєю чергою додала, що «йдеться не тільки про візи для російських туристів, а й про людей з громадянського суспільства, школярів, студентів, про візи для близьких родичів громадян ЄС або росії, які вже проживають в ЄС». Водночас вона зазначила, що «все дуже гіпотетично» та що в Берліні на даний момент таких рішень не очікують.

Гебештрайт підсумував: федеральний канцлер підтримує політику санкцій федерального уряду, Європейської спільноти, вважає санкції правильними та ефективними.

Раніше прем’єр-міністри Фінляндії та Естонії висловилися за те, щоб ЄС у майбутньому більше не видавав туристичних віз для росіян. З таким же закликом виступив і Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-