Ексдепутата від «Партії регіонів» оголосили у міжнародний розшук

Ексдепутата від «Партії регіонів» оголосили у міжнародний розшук

Укрінформ
СБУ оголосила у міжнародний розшук колишнього народного депутата від «Партії регіонів», якому раніше було оголошено про підозру у колабораційній діяльності.

​Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Слідчі Служби безпеки зібрали додаткову доказову базу і повідомили про підозру у нових злочинах колишньому народному депутату від «Партії регіонів», якого у червні вже було обвинувачено у колабораційній діяльності", - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, тепер фігурант підозрюється за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); ч. 1, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ст. 436 (пропаганда війни); ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

У спецслужбі наголосили, що в основу нової підозри лягли останні дії фігуранта та заклики щодо війни.

"Він як так званий «експерт» в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію рф і транслював тези про «асвабадітєлєй»", - поінформували у відомстві.

Зазначається, що завершено проведення низки експертиз, проаналізовано великий масив зібраних доказів. "Отримані висновки підтверджують, що у виступах фігуранта присутні факти його підривної діяльності проти України. Зокрема, мова про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо", - заявили у СБУ.

Повідомляється, що у зв'язку з оголошенням у міжнародний розшук тепер ця особа нев’їздна до цивілізованих країн.

Читайте також: Колишні топчиновники працюють на фсб та контактують із агентурою в Україні — у СБУ назвали імена

Як повідомлялося, у червні правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності колишньому народному депутату від "Партії регіонів". Зазначалося, що народний депутат України VII скликання, житель Одеси, у 2014 році виїхав до росії, де вчиняв активні дії на шкоду суверенітету і незалежності України.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-