Зеленський обговорив із президентом Конго продовольчу безпеку

Зеленський обговорив із президентом Конго продовольчу безпеку

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час розмови з главою Демократичної Республіки Конго Феліксом Чісекеді наголосив на необхідності подолати продовольчу кризу в світі, спричинену військовою агресією російської федерації.

Про це глава Української держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

"Провів розмову з президентом Демократичної Республіки Конго Феліксом Чісекеді. Під час перших в історії ДРК-Україна перемовин наголосив на необхідності подолати продовольчу кризу, спричинену агресією рф щодо України. Відзначив важливість підтримки України з боку Конго, зокрема в ООН", – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що налаштований на поглиблення співпраці з Африкою.

Читайте також: Україна експортувала «зерновим коридором» вже понад 370 тисяч тонн агропродукції

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Унаслідок російської блокади у Чорному морі в українських портах були заблоковані понад 22 млн тонн зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, за якою буде здійснюватися експорт зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: Наразі є всі шанси забезпечити ритмічність морського експорту - Президент

1 серпня з Одеського порту вийшло судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне, завантажене 26 тисячами тонн української кукурудзи.

Уранці 5 серпня з портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-