САП скерувала до суду справу щодо депутата, який не задекларував ₴88 мільйонів

САП скерувала до суду справу щодо депутата, який не задекларував ₴88 мільйонів

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) скерувала до суду справу щодо народного депутата, якого підозрюють у недекларуванні 88 млн гривень.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба САП, передає Укрінформ.

«​​2 серпня 2022 року прокурором САП скеровано до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України 8 та 9 скликань, який обвинувачується в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - поінформували у відомстві.

У ході досудового розслідування, яке проводили детективи НАБУ, було встановлено, що народний обранець у поданій за 2020 рік декларації не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київській області та офіс, що перебували у його користуванні, а також - належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки.

Зокрема, йдеться про незадекларовані 13 квартир у столиці, вісім паркомісць, два будинки у елітному котеджному містечку на Київщині загальною площею понад 2 тис. кв метрів, 27 земділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, нежитлову нерухомість, офісне приміщення, два авто, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості.

Читайте також: Подарунок на $10 тисяч і звернення «іменем депутата»: НАЗК склало адмінпротоколи на двох «слуг»

«Загалом, депутат приховав майна на суму майже 88 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб. Дії народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України (в редакції Закону України №1074-ХІ від 04.12.2020)», - уточнюється у повідомленні.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада 2021 року правоохоронці повідомили про підозру народному депутату у недостовірному декларуванні доходів за 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-