Подарунок на $10 тисяч і звернення «іменем депутата»: НАЗК склало адмінпротоколи на двох «слуг»

Подарунок на $10 тисяч і звернення «іменем депутата»: НАЗК склало адмінпротоколи на двох «слуг»

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративні протоколи стосовно народних депутатів від «Слуги народу» Анатолія Гунька та Олександра Гайду, а також кількох місцевих посадовців.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це НАЗК повідомляє в Телеграмі.

«НАЗК склало адмінпротокол стосовно народного депутата Анатолія Гунька, який отримав у подарунок годинник марки Breguet вартістю понад 10 000 доларів США від свого помічника», - йдеться у повідомленні.

Також НАЗК поінформувало, що складено адміністративні протоколи, що стосуються конфлікту інтересів, щодо народного депутата Олександра Гайду - через використання права на депутатське звернення у власних інтересах.

Такі ж протоколи щодо конфлікту інтересів складено стосовно міського голови Новоград-Волинська Житомирської області Миколи Боровця, який під час участі у виборах на посаду міського голови отримував добровільні внески до свого виборчого фонду від фізичної особи, та голови Уманської районної ради Черкаської області Віталія Олійника, який одночасно з виконанням своїх повноважень упродовж одного року був директором ТОВ.

Крім цього, протоколи стосовно конфлікту інтересів ряду посадовців, які преміювали родичів та забезпечували доплати самим собі, складено щодо: в. о. директора Центрального державного історичного архіву України Олени Полозової, керівника Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Романа Гурського, голів Фастівської районної ради Київської області Віктора Веремейчика, Могилів-Подільської районної ради Вінницької області Івана Телеватюка, Первомайської районної ради Миколаївської області Алєсі Порхун та Хмельницької районної ради Хмельницької області Олександра Чорнієвича.

Читайте також: НАЗК радить не затягувати із поданням декларацій про зміни в майновому стані

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) радить фізичним та юридичним особам, які мають подавати щорічні декларації або повідомити про суттєві зміни в майновому стані чи про відкриття валютного рахунку, за можливості не затягувати із цим питанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-