НАЗК радить не затягувати із поданням декларацій про зміни в майновому стані

НАЗК радить не затягувати із поданням декларацій про зміни в майновому стані

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) радить фізичним та юридичним осібам, які мають подавати щорічні декларації або повідомити про суттєві зміни в майновому стані чи про відкриття валютного рахунку, за можливості не затягувати із цим питанням.

Про це голова НАЗК Олександр Новіков сказав під час презентації в Укрінформі навчальної платформи для громадян NAZK.Study – онлайн-курси для доброчесної країни.

"Я закликаю усіх осіб, які мають подавати декларації, таки їх подати. Технічна можливість є. Непублічна частина реєстру декларацій працює. Оскільки цей процес передбачає подачу не тільки щорічних декларацій, а й декларацій при звільненні, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, є ризик для декларантів. Якщо це не робити почергово, то декларанти просто забудуть подати ті чи інші суттєві зміни у майновому стані, коли, наприклад, придбається майно дороговартісне, або декларацію при звільненні, щорічну декларацію, що призведе до вчинення потім правопорушень. Тому закликаю усіх попри відтермінування подавати їх зараз», - сказав Новіков.

Читайте також: Декларувати допомогу на армію не потрібно - НАЗК

Як повідомлялося, Верховна Рада на початку березня ухвалила закон № 7121, яким визначено, що будь-які звіти, декларації тощо від фізичних та юридичних осіб до закінчення війни подавати не треба. Тоді Національне агентство з питань запобігання корупції пояснило, що подавати декларації громадяни України можуть упродовж трьох місяців після закінчення воєнного стану. Це стосується всіх типів декларацій, а також повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та про відкриття валютного рахунку.

Також під час війни або воєнного стану не будуть здійснюватися будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітвого характеру.

Ще раніше у НАЗК заявили, що декларувати допомогу, яку громадяни України збирають на армію та постраждалих від війни, не потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-