Кулеба та Рау обговорили продовження співробітництва між Україною та ОБСЄ

Кулеба та Рау обговорили продовження співробітництва між Україною та ОБСЄ

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау та генеральним секретарем ОБСЄ Гельґою Шмід продовження співробітництва України і міжнародної організації.

Про це глава української дипломатії заявив на спільному брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується ОБСЄ, то в нас конструктивна взаємодія і порядок денний. Ми налаштовані – і сьогодні обговорили це з пані генеральним секретарем – на продовження співробітництва між Україною й ОБСЄ. Нас цікавить низка проєктів, які ОБСЄ може і надалі реалізовувати в Україні», - сказав міністр.

Читайте також: рф навмисно вбила полонених в Оленівці, це не може лишитися безкарним - МЗС Польщі

Він додав, що також привітав зусилля ОБСЄ з документування воєнних злочинів російської федерації, зокрема через застосування Московського механізму проти москви для документування воєнних злочинів, учинених росією на території України, підкресливши, що Україна буде використовувати всі можливості ОБСЄ для притягнення рф до відповідальності.

Крім того, Кулеба поінформував, що обговорив з Рау повноцінні двосторонні переговори щодо українсько-польських відносин.

«Ми надзвичайно вдячні польському народу, уряду Польщі за повноцінне і необумовлене жодними застереженнями співробітництво в гуманітарній, економічній та безпековій сфері», - зауважив глава МЗС України.

Читайте також: Глава МЗС Польщі приїхав до Києва

Як повідомлялося, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Гельґа Шмід у вівторок прибули з візитом до Києва. У рамках свого візиту до України вони відвідали Бучу, де були скоєні воєнні злочини з боку російських військ.

Фото: Polish OSCE Chairmanship 2022 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-