Франція вітає вихід першого судна з українським зерном із Одеського порту

Франція вітає вихід першого судна з українським зерном із Одеського порту

Укрінформ
Франція вітає вихід першого судна з українським зерном із порту Одеса.

Про це повідомляє МЗС Франції, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що «це знаменує важливий крок у виконанні угоди, укладеної під егідою ООН». Франція вітає зусилля ООН і Туреччини.

Париж також закликає сторони продовжувати безпечний експорт українських зернових Чорним морем з метою зменшення глобальної продовольчої небезпеки, загостреної російською агресією проти України.

«У зв’язку з цим Франція засуджує продовження завданих росією невибіркових ударів, у тому числі по Одеському порту, які сприяють послабленню виконання цієї угоди», - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що в той час, як росія використовує голод як зброю, Франція разом з партнерами мобілізує зусилля, щоб зменшити ризики продовольчої небезпеки, яка загрожує найуразливішим верствам населення в усьому світі.

Читайте також: Берлін вітає відкриття «зернових коридорів», але працює над альтернативними маршрутами

Як повідомлялося, 1 серпня, вперше з 24 лютого, з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. На його борту понад 26 тис. тонн кукурудзи. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі, Ліван. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина. Зараз у портах Одещини залишаються ще 16 суден з українським збіжжям, які чекають на відправлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-