Обстріл в Оленівці: Кулеба закликає партнерів визнати рф державою-терористом

Обстріл в Оленівці: Кулеба закликає партнерів визнати рф державою-терористом

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав партнерів жорстко засудити обстріл російськими військами виправної установи в окупованій Оленівці на Донеччині і визнати рф державою-терористом.

Про це глава української дипломатії заявив у Твітері, передає Укрінформ.

«росіяни вчинили ще один жахливий воєнний злочин, обстрілявши виправну установу в окупованій Оленівці, де вони тримали українських військовополонених. Закликаю всіх партнерів жорстко засудити це брутальне порушення міжнародного гуманітарного права і визнати рф державою-терористом», - зазначив він.

Читайте також: Обстріл колонії в Оленівці є цинічною провокацією військ рф – Подоляк

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, російські війська зумисно здійснили артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці, де утримувалися й українські полонені.

Наслідки обстрілу уточнюються.

У селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнські активісти, «неблагонадійні» до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя полонених українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-