Обстріл колонії в Оленівці є цинічною провокацією військ рф – Подоляк

Обстріл колонії в Оленівці є цинічною провокацією військ рф – Подоляк

Укрінформ
Обстріл колонії в Оленівці є ще однією вкрай цинічною провокацією російських окупаційних військ із початку війни.

Про це написав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Безумовно, має місце ретельно спланований удар по колонії, що був завданий російськими військами. В Оленівці немає оперативних військових цілей для української армії. Більш того, наші Збройні сили мають всі інструменти для точної ідентифікації об’єктів, які мають бути знищені: складів снарядів, оперативно-тактичних штатів, паливних баз", - написав Подоляк.

За його словами, масштабність та швидкість інформаційної кампанії з боку російських пропагандистів вказують на те, що це була саме спланована та організована акція. "Ми знаємо, що частину полонених захисників перевели в барак, в який відбулося влучання, за декілька днів до злочину. Класична, цинічна та дуже продумана false flag operation", - відзначив радник керівника ОП.

Подоляк зауважив, що мета цього злочину — приховати зростаючі свідчення про масштаби російських військових злочинів та тортур, зірвати домовленості щодо обмінів, дискредитувати ЗСУ та конкретні моделі іноземної реактивної зброї.

"Російські істеричні заяви на випередження, що удар був нанесений по полонених українських захисниках, — щоб створити резонанс в Україні та налаштувати населення різних країн проти наших Збройних сил. Мотив зрозумілий. Дійсні особи загиблих буде встановлювати українська розвідка та спецслужби", - написав радник керівника ОП.

Він зауважив, що продумане масове вбивство росіянами українських полонених буде розслідуватися Офісом Генерального прокурора та міжнародними слідчими групами.

"Очевидно, що по мірі насуваючихся тактичних поразок, Росія буде вдаватися до нових людожерських провокацій аби промоутувати їх на глобальні ринки. Вимагаємо також негайної та жорсткої реакції ООН та інших міжнародних організацій — росію треба виключити з будь-яких міжнародних інституцій", - додав Подоляк.

Читайте також: Андрющенко: росіяни самі вдарили по Оленівці, аби знищити докази злочинів

Як повідомлялося, росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-