Андрющенко: росіяни самі вдарили по Оленівці, аби знищити докази злочинів

Андрющенко: росіяни самі вдарили по Оленівці, аби знищити докази злочинів

Укрінформ
Загибель українських ув'язнених у захопленій Оленівці на Донеччині – це знищення загарбником доказів військових злочинів.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, коментуючи повідомлення російських ЗМІ про те, що «в результате удара ВСУ по тюрьме в Еленовке 40 человек погибли, 130 – ранены».

«Чергова російська брехня. Поки немає точної інформації, але лінія фронту не дозволяє нанести арт удар по Оленівці нічим… З огляду на свідчення полонених і звільнених з фільтраційної тюрми в Оленівці про тортури та страти росіян наших українців, після вчорашнього відео про тортури та вбивство українського полоненого, це може бути лише одне - чергове знищення доказів військових злочинів. Нелюдяності в росіян на це вистачить», - написав радник мера.

Читайте також: Під Маріуполем виявили другу фільтраційну тюрму

Він нагадав, що в цих тюрмах перебувають не лише, можливо, захисники Маріуполя - Азовці, але й не менше 10 тис. цивільних маріупольців, яких було заарештовано при проходженні фільтрації.

Читайте також: Штати допомагають Україні збирати та зберігати докази воєнних злочинів рф

Як повідомлялося, у селищі Оленівка під Маріуполем на Донеччині розташовані дві фільтраційні тюрми загарбників. Тут утримуються колишні правоохоронці, проукраїнсткі активісти, «неблагонадійні» до винесення вироку або проходження фільтрації, волонтери, які евакуювали маріупольців. Також була інформація, що сюди привезли з Маріуполя і полонених українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-