Литва виступатиме за якнайшвидший початок переговорів про членство України в ЄС - Науседа

Литва виступатиме за якнайшвидший початок переговорів про членство України в ЄС - Науседа

Укрінформ
Литва продовжить надавати експертну підтримку Україні на шляху до Європейського Союзу і буде прагнути до якнайшвидшого початку переговорів про вступ.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа під час виступу у Верховній Раді України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми допоможемо Україні подолати цей складний шлях. Ми продовжимо надавати експертну підтримку та разом з вами будемо прагнути до якнайшвидшого початку перемовин про членство в Європейському Союзі», - сказав він.

За словами президента Литви, досвід його країни показує, що фундаментальною умовою успішної європейської інтеграції є широкий політичний консенсус, і дуже важливо, що таке положення закріплено в Конституції України.

Читайте також: Науседа порівняв перемоги України у війні з тріумфом князя Острозького під Оршею

Як повідомлялося, президент Литви Гітанас Науседа у День української державності прибув з візитом до Києва.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Читайте також: Президент Литви оголосив про новий пакет військової допомоги Україні

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-