Прокуратура розбереться з «перевертнями у погонах», яких на сьогодні понад 3000 - Костін

Прокуратура розбереться з «перевертнями у погонах», яких на сьогодні понад 3000 - Костін

Укрінформ
Андрій Костін, на призначення якого на посаду Генерального прокурора дав згоду парламент, розповів про покарання для "перевертнів у погонах".

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У період активної і найжорстокішої фази збройного конфлікту з росією, що супроводжується масовим вчиненням збройними силами країни-агресора воєнних злочинів, кількість яких вже перевищила 25 тисяч, наш обов’язок - забезпечити невідворотність покарання для кожного, хто вчинив воєнний злочин. Особливо для представників військового та політичного керівництва російської федерації, які віддавали накази на вторгнення в Україну та організували і контролювали ведення бойових дій», – сказав Костін.

Читайте також: Рада підтримала призначення Костіна генпрокурором

Він також заявив про необхідність припинити терор та геноцид української нації. "Цьому сприятиме передусім належна фіксація й документування злочинів агресора. А зібрати докази слід так, щоб усі вони були визнані допустимими в судах", - наголосив Костін.

За його словами, прокурори мають невідкладно забезпечити належне процесуальне керівництво в усіх таких провадженнях. При цьому він наголосив на важливості забезпечення належної співпраці з Міжнародним кримінальним судом.

Костін також заявив, що в умовах війни державна зрада та колабораційна діяльність є не меншим злом, ніж розпалювання війни.

Читайте також: Андрій Костін: біографія, проблеми, діяльність у Верховній Раді

«Відповідальність для кожного, хто працював на ворога, має бути також невідворотною. Особливо це стосується "перевертнів у погонах". І це ще одне з наших надважливих завдань, бо на сьогодні ми маємо вже більш як півтори тисячі зрадників та близько 1700 колаборантів. І ми дамо оцінку кожному такому факту», - наголосив він.

Водночас Костін наголосив на невідкладному призначенні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, кандидатуру якого визначено за результатами конкурсного відбору. Він підтримує і позицію щодо якнайшвидшого проведення конкурсу для обрання директора Національного антикорупційного бюро.

Крім того, Костін висловився за необхідність розробки Стратегії кримінальної політики, наголосив на важливості реалізації судової реформи, формування Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте також: Президент пропонує Раді призначити генпрокурором Андрія Костіна

Як повідомлялося, Верховна Рада 27 липня підтримала призначення Андрія Костіна на посаду Генерального прокурора - "за" проголосувало 299 народних депутатів.

Андрій Костін - народний депутат дев'ятого скликання, член партії "Слуга народу". Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-