Президент пропонує Раді призначити генпрокурором Андрія Костіна

Президент пропонує Раді призначити генпрокурором Андрія Костіна

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту проєкт постанови про надання згоди Верховної Ради на призначення Андрія Костіна на посаду генерального прокурора.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт ВР.

«Відповідно до пункту 11 частини першої статті 106 та частини третьої статті 131-1 Конституції України вношу подання про надання згоди Верховної Ради України на призначення А.Костіна на посаду Генерального прокурора», - йдеться у проєкті документа.

Представляти подання на пленарному засіданні парламенту уповноважено представника Президента у Конституційному Суді Федора Веніславського.

Проєкт постанови передано на розгляд керівництву ВР, а згодом - на розгляд профільного парламентського комітету.

Читайте також: Призначення нового генпрокурора чекаємо протягом 10 днів – Арахамія

Андрій Костін - народний депутат 9-го скликання, член партії "Слуга народу". Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики.

Андрій Костін народився 17 квітня 1973 року в Одесі. Закінчив Одеський державний університет ім. І. І. Мечникова за спеціальністю «правознавство». Юрист. Директор адвокатської компанії «Право». Заступник голови Ради адвокатів Одеської області, заступник голови президії Об’єднання адвокатів «Одеська обласна колегія адвокатів». Працював у різних адвокатських компаніях та інших організаціях, пройшов шлях від юриста до керівника компанії. Є членом правління ГО «Одеський дипломатичний клуб».

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурора Ірину Венедіктову.

19 липня Президент подав до Верховної Ради подання на надання згоди звільнення з посади генерального прокурора Ірини Венедіктової. Того ж дня Верховна Рада проголосувала за припинення повноважень Венедіктової на посаді генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-