Відносини України з Гватемалою є місточком до всієї Латинської Америки - Зеленський

Відносини України з Гватемалою є місточком до всієї Латинської Америки - Зеленський

Відео
Укрінформ
Налагодження відносини України з Гватемалою є важливим, оскільки це допоможе налагоджувати зв'язки з усією Латинською Америкою.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

"Сьогодні відбувся візит до Києва Президента Гватемали – перший за всі роки нашої незалежності. І річ не тільки в тому, що ми отримали від цієї латиноамериканської держави повну підтримку, а й у тому, що наші відносини з нею – це місточок до всього регіону Латинської Америки", - сказав Президент.

Зеленський висловив вдячність Гватемалі й президенту Джамматтеі, з яким провів переговори, за принципове й послідовне засудження російської агресії та участь у захисті міжнародного правопорядку.

"За результатами переговорів я впевнений, що позиція України буде почута в Латинській Америці. Домовились з паном президентом про скасування візових обмежень і про перезапуск торговельно-економічних відносин між нашими державами", - додав Зеленський.

Читайте також: Президенти України та Гватемали заявили про намір активізувати міждержавний діалог

Він також звернув увагу, що українська дипломатія поступово відкриває для нашого суспільства нові магістральні напрямки: Центральну та Південну Америку, Африку, країни арабського світу, Південної та Південно-Східної Азії.

Кризи, створені росією, бʼють по всіх у світі, і нікому не вдасться залишитись осторонь, коли росія провокує хаос на ринку продовольства, на енергетичних ринках чи просто у міжнародних відносинах, зауважив Зеленський.

Читайте також: Гватемала готова долучитись до створення Спецтрибуналу над рф – Зеленський

Як повідомлялося, у Києві відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та президента Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеі Файі у межах офіційного візиту в Україну Глави Гватемальської держави.

Президенти відзначили відновлення інтересу до розвитку контактів між двома державами, а також відсутність суперечностей між ними у підходах до розв’язання глобальних питань сучасних міжнародних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-