Ткаченко закликав створити інформаційний «Рамштайн» для протидії російській пропаганді

Ткаченко закликав створити інформаційний «Рамштайн» для протидії російській пропаганді

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся із закликом створити формат інформаційного «Рамштайна», який би координував зусилля союзників і партнерів для протидії російській пропаганді.

Про це він сказав під час онлайн-конференції, організованої американським аналітичним центром «Атлантична рада», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, важливо закликати до того, що я обговорював зі своїми колегами-міністрами в Європі і в Америці – до інформаційного «Рамштайна», - зауважив Ткаченко.

Він підкреслив, що Україна зараз має обмежені ресурси для того, щоби протидіяти російським пропагандистським наративам у інформаційній сфері. Через це, за словами міністра, нині реалізуються лише окремі проєкти. Серед них, зокрема, Freedom, що розповідає про реальний стан речей в Україні російськомовній аудиторії переважно за кордоном і безпосередньо в рф.

Водночас росія, зазначив очільник МКІП, потужно фінансує свої «медіа», які перебувають у державній власності: «Вони збільшують бюджет для своїх «ЗМІ» у час війни».

Ткаченко звернув увагу на те, що матеріали російських пропагандистів зосереджені на обговоренні й спотворенні ситуації навколо України. У них фігурують теми «русофобії», сюжети про "Квартал-95", Леоніда Кравчука та інші. «Отже, весь цей порядок денний – про війну (проти України – ред.)», - зазначив він.

Читайте також: Новий закон про медіа: у МКІП розповіли про особливості і ймовірні терміни ухвалення

За словами міністра, у той час як Україна має реальну оборонну підтримку, яка координується так званим форматом «Рамштайн», є необхідність також скоординувати підтримку цивілізованого світу для протидії російській пропаганді. Зараз також дуже важливо знайти ресурси для незалежних ЗМІ, для інших медіа, які перебувають під реальною загрозою припинення роботи.

У цьому зв’язку міністр зауважив, що в українських ЗМІ відбуваються скорочення, і «ресурси для продовження протистояння на інформаційному фронті дуже скоротилися за короткий проміжок часу».

Як повідомляв Укрінформ, формат «Рамштайн» був ініційований у квітні Сполученими Штатами як Контактна група з питань оборони України. Зараз вона охоплює понад 50 країн. Глави оборонних відомств країн-союзників і партнерів проводять регулярні зустрічі для координації оборонної допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-